Klicka på ikonen ovan för att komma till körens Instagramsida

Vad har 121-åringen på gång?

13.06.2017 kl. 19:11
Helsingebygdens kör är inne på följande tioåret och farten bara ökar. Vad har hänt och vad kommer att hända år 2017?

Kören har bakom sig en aktiv, effektiv, krävande men ack så givande vårtermin. I mars, då ännu våren inte visade sig, sjöng vi ut Vårens första gök i restaurangen Kaisaniemi tillsammans med våra vänner. Detta år hade vi med oss även andra sånggrupper, trion De Tre Ljufva och ensemblen Let Us Be Frank. Kvällen var igen lyckad, som kvällarna med Helsingebygdens kör brukar vara, och livet förlängdes med mycket skratt.

Årets körläger hölls i Ekenäs på Hotell Sea Front där kören övade in vårkonsertrepertoaren. Repertoaren innehöll en salig blandning av olika stilars musik. Enligt dirigenten Kristian Nyman brukar hans konsertreprtoar nuförtiden vara en sorts sillsallad, lite av allt. Vad som gäller responsen från körens senaste konserter, kan man bara säga att Kristian har lyckats blanda rätt sorts sill ihop, så positiv har feedbacken varit från åhörarna. Det som var speciellt med årets konsertrepertoar var, att denna gång var målsättningen för några av sångerna, inte enbart att bli "färdiga" till konserten, utan deras liv fortsätter även under höstens övningar. Kören kommer nämligen att delta på en körtävling i Spanien i oktober. Med en del av konsertens sånger kommer kören att delta i tävlingen. Detta medför mera finslipning till höstens torsdagskvällar och kördagen strax innan resan. Tävlingsresan kommer säkert att bli oförglömlig och det är med iver som koristerna och dirigenten väntar på den. Vi ska med glädje representera Vanda och den 100 åriga Finland på Canta al Mar i Callela.

Men nu är det dags att lite pusta ut och sjunga några sommartrall i både solsken och sommarregn! Ha en skön sommar och glöm inte att sjunga!!

Nina Knuters