Klicka på ikonen ovan för att komma till körens Instagramsida

Snart är det dags...

01.08.2018 kl. 11:48
för ett dopp i det blå? Ja, det skulle nog vara härligt i denna sommarvärme vi får njuta av MEN... snart är det dags även för en ny körtermin! Och igen händer det i Helsingebygdens kör, häng med!

Kören tar en liten förstart i terminen med att stämma upp för en övning inför Kuorojen kierros som går av stapeln 16.8. i Helsingfors. Kören kommer att delta i storkören på Domkyrkans trappa och sjunga två egna minikonserter kl. 20:30 på Oluthuone Kaisla och kl. 22:00 på Rymy-Eetu. Dessa uppträdanden kommer att dirigeras av Tomas Takolander som ledde kören vårterminen 2018. Kören tackar Tomas för den lyckade vårterminen och önskar lycka till i musikkarriären!

Den riktiga höstterminen kör kören igång 30.8. och då kommer det att ställa en ung dam framför kören. Emmi Saulamaa är körens nyvalda dirigent. Emmi valdes till dirigent via en provövning där kören hade två dirigent kandidater. Det kommer att bli spännande att få en dam som dirigent, första gången i körens historia! Vi välkomnar Emmi till Helsingebygdens kör och dess fina dirigentsällskap!

I programmet för hösten står traditionellt julmusik men även övning inför storsatsningen nästa vår, då kören kommer att hålla konsert i Martinus salen.

Häng med oss på www.hbk.fi eller på facebook Helsingebygdens kör

Nina Knuters