Klicka på ikonen ovan för att komma till körens Instagramsida

Tiden går snabbt när man har roligt!

21.08.2019 kl. 19:36
Det har gått ett helt år sedan kören senast skrivit en artikel men nu är det dags igen för att...

imorgon startar Helsingebygdens körs (HBK) 123. termin igång på Helsinggård, det är inte illa!

Under det senaste året har den unga Emmi Saulamaa dirigerat kören. Övningarna har fått en ny krydda, såsom en ny dirigent alltid hämtar med sig. Via Emmi har koristernas både hjärn- och kroppskapacitet satts på prov i de olika uppvärmnings- och uppsjungningsövningarna. Kören har satsat mycket på samklang med att t.ex. stå och sjunga ögonen slutna i en ring för att justera sin egen röst gentemot andras röster. Även olika rytmövningar hör till körens vardag numera.

Via Emmi har kören även fått möjlighet, att tillsammans med en finlandssvensk låtskrivare och popsångare, Sandra Långbacka, uppträda med två av Sandras egna sånger vilka Sandra och Emmi har tillsammans arrangerat för kören och Sandra. Kören är glad att få ännu i höst fortsätta samarbetet med Sandra på en höstturné till Ekenäs och Lojo 14.- 15.9.

Körens hösttermin är fullspäckad med övningar, kördag och olika uppträdanden men då stämningen är god och människorna runt omkring trevliga och liksinnade, så vad kunde vara bättre än det? Och ett som kören är känd för, är ju förstås körens sitzar efter konserterna, då både äts det, sjungs och dansas. Ett gott skratt, finlandssvenska sociala livssätt och körsång förlänger livet,så det blir nog flera aktiva körår att se framemot! :)

Följ med oss på vår musikresa, och om du blir intresserad av att komma med oss, kolla då mera info på www.hbk.fi

Helsingebygdens kör önskar en fin höst till alla!

 

 

Nina Knuters