Klicka på ikonen ovan för att komma till körens Instagramsida

Vi ger inte upp!

17.08.2020 kl. 20:09
Efter en besynnerligen konstig vår är HBK här igen! Vi ger inte upp!

Corona, ett "mysterium" som ändrade på hela världen på en gång, ändrade även HBK:s planer totalt. Vårkonserten, resekonserten och vår tävlingsresa till Italien fick vi allt glömma. Viktigaste var hälsan! Men, vad ska man göra då man inte varje vecka får träffa sina körvänner och sjunga tillsammans? Jo, vår proffsiga, unga och effektiva dirigent, Emmi, satte igång med övningar via Zoom. De flesta korister hade aldrig tidigare haft att göra med videosamtal mm. så det blev en hel massa nytt att lära sig, både för koristerna men även för Emmi. Emmi bandade in stämfiler, letade fram bl.a. uppsjungningsövningar på youtube och mycket annat så att vi korister skulle kunna öva vidare på repertoaren hemma. Men det viktigaste var förstås att se att alla körvänner var friska och mådde bra! Under våren hade vi endast en vecka utan körövning, annars körde vi för fullt framåt. Och HBK är välkänd för sina sitzar efter konserterna. Nu kunde vi inte ha en konsert, men sitz kan man alltid ordna, om inte annars, så på nätet. Och bra gick det!! :)

Nu då dagarna börjar så småningom bli kortare, är det dags för körövningar igen. Körens styrelse har gjort ett beslut på att dela kören i tre smågrupper vilka alla övar varje torsdag, med Emmi eller med en stämfil gjord av Emmi. Vi vill hålla oss friska men ändå få njuta av musicerandet tillsammans. Förstås måste vi vara förberedda att göra snabba åtgärder ifall Corona läget försämras. 

I planerna finns att ordna en julkonsert 19.12.2020 i Helsinge kyrka S:t Lars, men i vilken form den kan ordnas, är ännu öppet. 

Ta hand om er själva och varandra men glöm inte den sociala kontaktens och musikens betydelse för hälsan!

Nina Knuters